Over ons
         
  wie zijn wij
          missie & visie
          organisatie
          veilig jeugdwerk
          geschiedenis
          foto’s

     Diensten
          tijd & route

     Contact
         
contactgegevens


Wie zijn wij

Wij zijn een divers samengestelde gemeente van ongeveer 220 mensen. De diversiteit zit hem vooral in leeftijd en achtergronden. Oude en jonge mensen, en alles wat daar tussen in zit, trekken met elkaar op. Ieder met zijn of haar eigen levensverhaal.

De verbinding vinden we daarbij in het geloof in Jezus Christus. Hij staat centraal in onze gemeente. Omdat Hij ons verbindt met God en met elkaar willen wij ook vanuit verbinding leven. Verbinding met God, met elkaar en met de wereld om ons heen.

Dat geven we op verschillende manieren vorm.
Heel belangrijk daarin zijn in ieder geval de zondagse kerkdiensten. Ook vinden we het belangrijk om in kleinere groepen het leven te delen, geloof te beleven, samen te bidden en voor elkaar te zorgen. Dat doen we bijvoorbeeld in de 5 wijken die we als gemeente hebben.

Voor meer info over hoe onze gemeente functioneert klik je hier. Veel aandacht hebben we ook voor de jongeren en kinderen in de gemeente. Voor hen zijn er catechisaties, verenigingen, Bijbelclubs, de soos en jaarlijks mooie kampen (voor verschillende leeftijdsgroepen).

Daarnaast trekken we op met andere kerken in Limburg en in Brunssum, bijvoorbeeld in het aanbieden van een Alpha-cursus en het dienen van de samenleving.

We zijn een gereformeerde kerk en behoren tot een landelijk kerkverband – de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt).

Hoe zo'n gereformeerde kerk in het katholieke zuiden terecht is gekomen lees je hier. We komen samen in de Opstandingskerk aan de ds. Boumastraat 1 een prachtig gebouw, onder andere door de mooie gebrandschilderde ramen.